czwartek, 25 września 2014

MIGDAŁY W MIODOWYM KARMELU



Banalnie proste a smakiem powalają..idealne w zastepstwie cukierków, czekoladowych ciasteczek lub innych chrupiących pychotek... MIGDAŁY MIODOWYM KARMELU - do przygotowania w 10 min - do podjadania  cały dzień...

Potrzebujecie jedynie:
migdały - w ilości dowolnej ;)
miód (około 1łyżki na garść migdałków)

Na patelni prażymy migdały w całości wraz ze skórkami. Uwaga żby ich nie przypalić. Mieszamy co chwilkę. Gdy zaczynają już pięknie pachnieć pilnujemy ich cały czas. Zmnieszamy temperaturę grzania i dodajemy na patelnię miód - idealnie się rozpłynie i 'zagotuje' oblepiając nasze migdałki słodką warstwą karmelu. Niestety lubią się sklejać, ale nic to!Pięknie pachną, pięknie błyszczą, cudownie smakują.. MNIAM! Osobiście uwielbiam je jeszcze gorące dlatego jeszcze nigdy nie doczekały się całkowitego ostygnięcia...
Słodkie słodycze? - da się! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz