piątek, 3 października 2014

BANANOWY MIGDAŁOWIEC palce lizać :)

Ależ się cieszę! - eksperyment się udał i to BARDZO :)
Mam dla Was naprawdę Coś! Jegomość BANANOWY MIGDAŁOWIEC, kuszący swoją prostotą i małą ilością składników - czyli rewelacja dla alergików i smakoszy... Tego musiscie spróbować - nieskromnie powiem, że po prostu zdrowe niebo w gębie...

Potrzebujecie tylko:
3 banany
200 g mielonych migdałów
pół szklanki wiórków kokosowych
około 100 g migdałów całych
sok z 1 limonki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Mało, prawda? a pracy jeszcze mniej ;)
Blendujemy banana. Dodajemy do tego mielone migdały, następnie dolewamy sok z limonki oraz dodajemy proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Mieszamy i na koniec dosypujemy całe migdały. Całość jeszcze raz mieszamy i przekładamy do keksówki.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. PYYYYYCHA!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz