Potrzebujemy:
250 g migdałów
50 g cukru pudru
50 g miodu płynnego
1 szczypta soli
Jeśli dostaniecie mielone migdały to właśnie z nich najlepiej będzie skorzystać. Jeśli nie bawimy się w mielenie....Dodajemy sól, cukier i miodzik. Mielimy dalej lub ugniatamy. Ugniatałam go chwil parę a później mocno zawinęłam w folię spożywczą, żeby jeszcze mocniej go ugnieść i ukształtować gładziutko. Wkładamy do lodówki. Wyszło cudnie :) Nie jest taki jak kupny - bialutki, ale nie chodziło wcale o to by był! Jest wprost idealny! Jeśli obierzecie migdały ze skórek przed mieleniem będzie bielszy, ale ja jestem leniuchem strasznym ;)
Polewa:
1 łyżka masła klarowanego
3 łyżki kakao gorzkiego
1 łyżka miodu
Polewamy marcepan polewą i JUŻ!!! :) goootoooweeee!
Moje małe słodziutkie cudeńko! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz