Musicie mieć w kuchni:
- kakao gorzkie - potrzebujemy 5-6 łyżek ( to sekret intensywności smaku)
- migdały - 200 g
- mleko kokosowe - około 4 łyżek
- miód - 1 - 2 łyżek
- wiórki kokosowe albo nasiona amarantusa
- daktyle - 200 g (jeśli nie macie daktyli - wydaje mi się, że może się udać również z figami suszonymi)
No to do roboty :)
Jeśli nie macie mielonych migdałów musicie jakoś je zmielić :) nie na mąkę tylko troszkę grubiej. Zmielić lub zblendować daktyle.Walka z daktylami może być trudna - podobno pomaga namoczenie ich wcześniej. Jeśli zdecydujecie się na moczenie użyjcie do tego mleka kokosowego. Łączymy daktyle i migdały dodajemy całą resztę składników i miksujemy, żeby uzyskać jednolitą masę. Gotowe :) Dobrze jest włożyć deser do lodówki. Przed podaniem polewam go śmietanką mleczka kokosowego. Mrrrrr :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz